a l'Ajuntament

L'informatiu d'ADA

 

Historia

 

El projecte Alternativa d’Abrera (ADA), plataforma social aglutinadora de partits polítics, entitats, ciutadans i ciutadanes, neix al novembre de 2002, quan un grup de ciutadans i ciutadanes d’Abrera decideixen treballar plegats per esdevenir una alternativa a un govern socialista desgastat i estancat. Una llista de persones implicades, un programa basat en el municipalisme progressista i una campanya intensa i propera al ciutadà ens portaria, en les eleccions municipals de 2003, a assolir tres regidories, situant-nos com a primer grup de l’oposició.

Aquesta posició de força va ajudar a que aquest grup de veïns s’acabés consolidant com a grup polític a l’octubre de 2005 sota el nom de Veïns Independents d’Abrera (VD’a), integrant-se, alhora, a l’Entesa pel Progrés Municipal (EPM), organització la qual aglutina més de vuitanta llistes independents i municipalistes d’arreu del País.

Tanmateix, des del començament, Iniciativa per Catalunya - els Verds va recolzar el projecte possibilitant el poder arribar a una entesa en la que el grup de Veïns Independents d’Abrera (VD’a), pogués treballar al capdavant de la plataforma amb plena autonomia i llibertat.

El projecte es consolidaria a les eleccions municipals de maig de 2007 on, per segona vegada, la plataforma Ad’A assoleix els tres regidors esdevenint de nou el primer grup de l’oposició.