a l'Ajuntament

L'informatiu d'ADA

Actes

ALTERNATIVA D’ABRERA SE ADHIERE A LA CONVOCATORIA DE HUELGA GENERAL DEL 29/3/12

Manifestacion Huelga General 29/03/12

Miembros de ADA junto a otros representates de agrupaciones locales de Abrera, participando en la Manifestación contra la reforma laboral

Recortes Hospital Martorell

Manifestacion MartorellManifestacion Martorell

 

ADA participo en la Manifestación contra los recortes que se piensan llevar a cabo en el Hospital de Martorell. Lunes 19 de Septiembre 2011.

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Ofrenda floral, monument Rafael Casanovas, Abrera.

Alternativa d'Abrera ha participat aquest 11 de Setembre en l´homenatge al monument de Rafael Casanova en el marc dels actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Abrera.

ADA A LA 10ª ASSEMBLEA DE L'ENTESA PEL PROGRÉS MUNICIPAL (EPM)
Dissabte 10 d'abril de 2010, Sant Sadurní d'Anoia

Assemblea EPM


L'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) va celebrar aquest dissabte 10 d'Abril de 2010, a Sant Sadurní d'Anoia, una assemblea extraordinària per tancar el debat i aprovació dels documents que havien quedat pendents, per raons d'horari, a l'assemblea nacional de Vilassar de Dalt del novembre passat. Les mocions feien referència a la necessitat de concretar en els estatuts les funcions dels diferents òrgans de gestió de l'EPM (direcció, secretariat, comissió permanent i assemblea), clarificar les principals prioritats de l’organització sense perdre de vista les diferents sensibilitats territorials i, per últim, treballar en l'horitzó d'un acord electoral amb el conjunt de les formacions d'esquerra per evitar la segmentació cada cop més gran d'opcions, sigles i vots que està patint. Després de la discussió d'esmenes i la proposta de textos refosos en dos dels tres casos, totes les mocions es van aprovar pràcticament per unanimitat, sense cap vot en contra. A l'assemblea hi van participar una quarantena de persones, representants de 19 grups de l'EPM d'arreu del país.

 

INICI DE LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DEL TERRITORI D'ABRERA (PDTA)
Dissabte 27 de febrer de 2010, Abrera

Èxit de participació a l’acte d’inici de la campanya de recollida de signatures per a demanar la convocatòria d’una consulta popular a Abrera sobre la posició del nostre ajuntament davant la nova autovia de connexió entre les carreteres N-II/A2 i la B-40 (Quart Cinturó). Aquesta campanya ha estat endegada per la Plataforma per la Defensa del Territori d’Abrera (PDTA), plataforma que agrupa diferents entitats socials i polítiques del nostre poble entre les quals es troba Alternativa d’Abrera (ADA-EPM). A l’acte van assistir-hi un centenar de veïns i veïnes.
PRIMER SANT JORDI AL CARRER
ALTERNATIVA D'ABRERA (ADA) S'AFEGEIX A LA DIADA

xerrada amb la dolors


Enguany, la diada de Sant Jordi  ha estat especial per Alternativa 'd’Abrera doncs ha estat la primera vegada que sortiem al carrer per afegir-nos a la festa dels llibres i les roses, sota el lema “Fem Poble, Fem Abrera”. Llàstima del vent que va fer sortir volant la nostra carpa!!
MEMORIAL DEMOCRÀTIC DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE SEAT A ABRERA

Amb l'arrivada, al 1952, de la primera indústria a Abrera (Els sacs del Rebato) -fet que marcava l'inici de la industrialització a Abrera- la població activa, els treballadors i treballadores del municipi van començar a canviar significativament la seva manera d'entendre el treball tot passant de l'agricultura (parceria majoritàriament) com a única font d'ingressos a l'agricultura a temps parcial...


· Descarrega el Panflet d'exposició de SEAT.


ACTE HOMENATGE A LA II REPÚBLICA EN EL 75é ANIVERSARI DE LA SEVA PROCLAMACIÓ I A QUI FOU L'ÚLTIMA ALCALDE DEMOCRÀTIC REPUBLICÀ, EN PERE VALLÉS I SUCARRATS, REPRESALIAT PEL RÈGIM FRANQUISTA.

El dia 5 de novembre fou un dia molt important per al poble d’Abrera. De forma institucional i solemne, la II República i els que van lluitar per defensar-la, especialment l’últim consistori democràtic d’Abrera abans de la dictadura, encapçalat pel seu alcalde, en Pere Vallès i Sucarrats, van rebre l’homenatge que es mereixen 75 anys desprès.
Mai és tard com diu la dita i aquells que van lluitar per defensar els valors democràtics, la llibertat, la justícia i la pau, van ser amb tots nosaltres tot i el temps passat.
Els seus noms van sonar molt fort en el cor emocionat dels que hi érem presents.
Alternativa d’Abrera va tenir l’honor de participar en la Comissió organitzadora i per això volem donar les gràcies a tots i totes per poder fer possible que aquest acte de justícia s’hagi pogut realitzar amb el consens de les forces d’esquerres del consistori.


· Descarrega el diptic de la República.


XERRADA SOBRE HABITATGE A CÀRREC DEL SECRETARI GENERAL DE MEDI AMBIENT I HABITATGE DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA EN RICARD FERNÀNDEZ

Seguint amb la línia d’organitzar xerrades informatives sobre temes d’interès general del municipi, a l’octubre vam decidir tocar un tema especialment punyent sobretot pels joves d’Abrera. Per aquest motiu també vam decidir convidar al millor ponent possible i evitar d’aquesta manera donar informació confusa, ambigua o parcial a l’estil de l’Equip de Govern d’en Fèlix Chico. Aquest ponent va ser en Ricard Fernández, Secretari General d’Habitatge i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, primera espasa a nivell nacional en aquesta matèria. A més d’aprofundir en les polítiques que en matèria d’habitatge està portant a terme el Govern de la Generalitat també ens va aclarir tots els interrogants que en aquell moment existien entorn les promocions d’habitatge de protecció oficial a Abrera. En resum, tota una lliçó de com es fan i es diuen les coses.